“I FOLLOWED MY HEART”

Ett kontroversiellt beslut, så klart, men som hon nu har valt att berätta om öppet.

Det dröjde däremot två år efter bröllopet innan hon vågade ta steget och lämna sin make.

– Om jag ska vara helt ärlig så visste jag nog redan sex månader innan bröllopet att jag, en dag, kommer att lämna honom, säger hon i ett blogginlägg som blivit citerat av tidningar världen över.

– Det är så svårt att skriva ner de orden, för det får mig att låta så, tja, elak. Men livet och kärlek är inte svart eller vitt och jag älskade och hade känslor för honom. Vi var bästa vänner, men på många sätt kände jag mig också som hans mamma. Men trots det fortsatte jag, för i den åldern trodde jag genuint att det var det rätta att göra, säger hon vidare.

Ingen kontakt med ex-maken

Förhållandet tärde på henne, fysiskt och psykiskt. Hon blev asocial och började ifrågasätta delar av sig själv och sitt liv.

– Jag ifrågasatte mig själv dagligen, även om jag innerst inne visste att det inte alls är så här jag borde känna. Överhuvudtaget.

Khara Williams, som tidigare arbetat som chef på en bank och numera är 33 år gammal, säger att hon till slut samlade mod och skilde sig.

Sedan den dagen har hon inte pratat med sin ex-make.

Alla hennes vänner var så pass unga att de inte genomgått något liknande tidigare, än mindre än regelrätt skilsmässa. Vilket gjorde att hon kände sig ensam.

– Jag kände en så pass intensiv sorg att jag kan knappt kan beskriva det med ord. Jag kände att jag har misslyckats med äktenskapet och jag var livrädd att bli dömd av andra för resultatet av det.

Det är även det som gör att Khara Williams nu väljer att prata om det öppet.

För att få andra att våga ta steget om de verkligen känner att de behöver det.

”Kände skam”

Khara Williams är numera stolt att hon följde sitt hjärta.

Hon är även gift med en annan man som hon har två söner med.

– Från uppbrottet från mitt första äktenskap bar jag med mig mycket skam och jag var orolig för vad människor skulle tycka om mig, säger hon i ett inlägg på Instagram, och fortsätter:

– Till alla som är i samma båt: Jag uppmanar er att gå försiktigt fram, tänk djupt och länge på ditt beslut, men till syvende och sist: Lev inte ditt liv i skuggan av andra människors förväntningar på dig. Du får bara ett liv, se till att du lever det ordentligt.

All uppståndelse har varit på gott och ont, menar Khara Williams.

– Jag ska vara ärlig: Det är otroligt konfronterande att ha min historia upptryckt över alla tidningar. Det är en historia som jag har hållit inom mig i så många år nu. Men samtidigt som att vara så här öppen är fullständigt skrämmande så är det också befriande. Att prata högt om min erfarenhet är en del av min väg mot att hitta min plats här i livet – och det kan det vara för dig också, skriver hon i ett färskt inlägg på Instagram.