BRIST PÅ?!

20181103_104209

Varför b12?

Kroppen behöver B12-vitamin för att nervsystemet ska fungera rätt och för att röda blodkroppar ska kunna produceras.

B12-brist kan ge känselstörningar, minnesstörningar och andra neurologiska problem och symptom som beror på blodbrist, som trötthet och hjärtklappning. B12-brist kan också ge mera specifika symptom som inflammerad tunga och sår i mungiporna. Många äldre lider av b12 brist. Så sluta inte med denna vitamin!

Varför folsyra?

Folat, eller folsyra, är nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av röda blodkroppar. Brist på folat ger anemi, alltså blodbrist.

Folsyra är också bra för kvinnor som planerar att bli gravida eller är gravida.

Det är för att fostret ska utvecklas normalt under graviditeten. Om du har låga halter folat i blodet när du blir gravid löper du ökad risk att få barn med ryggmärgsbråck.

Varför D vitamin?

D-vitaminbrist drabbar första hand rörelseapparaten. Muskelbesvär visar sig genom svaghet och värk.

I uttalade fall kan muskulaturen bli så svag att man inte klarar att gå i trappor eller resa sig från en stol. Smärtor i skelettet är mer sällsynt och börjar ofta i ländryggen för att senare sprida sig till bäcken, höfter, lår, rygg och bröstkorg.

D vitamin får man från solens strålar <3 Finns mycket d vitamin i fet fisk också bland annat. Men alltid bra med extra tillskott om man äter dåligt med varierande kost. D vitamin är supe viktigt!

Varför järn?

Är du trött? Orkar du inget? Då kan du lida av järn brist.

Om vi inte får tillräckligt med järn bildas inte tillräcklig mängd röda blodkroppar och det i sin tur leder till sämre syresättning av kroppen. 

Kvinnor förlorar järn ur kroppen i samband med menstruation, graviditet och amning.

Därför löper kvinnor en större risk än män att drabbas av järnbrist och kan behöva ta järn som kosttillskott. Annars blir man helt enkelt trött!

Varför mangan?

Mangan Är bra för benstommen, brosk och leder och motverkar infektioner. Brist på detta kan ge yrsel, trötthet och struma.

Detta är bara en liten mängd med vitaminer kroppen behöver. Många vitaminer behövs tillsammans för att fungera. 

Just de!! Kom på att krom är bra om man har ett extremt sötsug. Krom ska minska sötsuget bland annat.

Värt att testa!

Krom minskar inte mitt sötsug men kan kanske minska ditt!

Gäller att hitta sin grej som funkar. Men sluta inte med era vitaminer och ät en varierande kost. Fisk, fågel och kött varje vecka. Grönsaker och drick en massa mjöööööööölk<3

ME LIKE mjölk! Det sägs att vuxna inte ska dricka mjölk?!?! Hmmmm!!! Mjölk är livet om ni frågar mig. Aldrig utan mjölk! INGA KONSTIGHETER!