NARCISSISTISK PERSONLIGHETSSTÖRNING!

Det är bra att veta hur man ska agera i vissa situationer framöver.

Det är många där ute som har detta.  

Jag som tar åt mig väldigt lätt och säger vad jag tycker ska alltså försöka att inte bli provocerad.

Me tanke på att narcisister svartmålar en. Säger till folk att man är en idiot och en massa sjuka lögner. 

Och sen provocerar för att sen visa alla att denna hadde rätt om en.

Gäller att va tyst i vissa situationer fram över! 

Finns alltid 2 sidor av ett mynt. Fortsättning del 2….

1. De har en överdriven självbild och tror att de är viktigare än vad de faktiskt är
Folk som lider av en narcissistisk personlighetsstörning upplever sig vara väldigt viktiga, och överskattar ofta sina egna förmågor och underskattar de personerna runtomkring sig. Om de inte lyckas med något är det ofta andras fel, och de skyller nästan aldrig på sig själva om de misslyckas med något. 

 

2. De saknar empati
Att ha rätt fingertoppskänsla kan vara trixigt för en narcissist. Att sakna empati är ett av kännetecknen för narcissism, och Cory Newman, professor i psykologi vid universitetet i Pennsylvania menar att en person med dessa drag kan stå och beklaga sig över sin jobbiga pappa inför en person vars förälder just dött till exempel. 

 

3. De tror att de är väldigt unika 
Givetvis ska man ha ett gott självförtroende och tro på att man är unik. Men en narcissist tar det till en extrem nivå. De anser sig därför för speciella för att umgås med någon annan än personer med liknande attityder och värderingar som de själva har. Om de ska till läkaren, så kräver de att få träffa den bästa läkaren och bara den med en specialkunskap är kvalificerad nog att ta hand om narcissiten. 

 

4. De jämför sig med andra 
Att konstant jämföra sig med andra, oftast mer framgångsrika personer, i sin närhet är vanligt för en narcissist. Att då också utgå ifrån att de mindre framgångsrika personerna runt en är avundsjuka är också ett vanligt beteende. 

 

5. De tycker sig stå över regler och lagar
Att känna att man har vissa speciella rättigheter är vanligt för en narcissist. Vissa regler och lagar gäller alltså inte för dem, och det kan ge sig uttryck att de ofta kan vara otrevliga mot auktoriteter som polis, vakter eller parkeringsvakter. “Men JAG ska väl inte behöva betala den parkeringsboten, jag skulle ju bara göra ett kort ärende”, skulle en narcissist kunna uttrycka. 

 

6. De kräver en partner som är perfekt
En narcissist kräver perfektion och framgång på alla plan i livet, och det gäller även val av partner. De förväntar sig en partner som är felfri, och lägger stor vikt vid utseende och status snarare än personliga egenskaper.