VACCIN ELLER INTE?

Vaccinationsprogrammet för barn ser ut såhär:

  • difteri
  • kikhosta
  • stelkramp
  • polio
  • Haemophilus influenzae typ b (Hib)
  • pneumokocker
  • mässling
  • påssjuka
  • röda hund
  • Humant papillomvirus (HPV). Endast flickor.

BVC_vaccinationsprogramElevhalsan_vaccinationsprogram

Det är ett eget val att låta sitt barn vaccineras. Men jag förstår inte varför man inte skulle låta sitt barn få vaccinen? Vaccinerna skyddar ditt barn mot sjukdomar som man vara dödande. Vaccinet ger ett bra skydd till ditt barn. Och det bästa av allt är att man inte behöver göra nått. Man får helt enkelt en kallelse hem eller från BVC. 

En annan viktig spruta är K-vitamin som ges till alla nyfödda strax efter födseln. K-vitamin hjälper blodet att koagulera och förebygger risken för en kraftig blödning hos barnet efter förlossningen. Nyfödda kan inte inte själva bilda k-vitamin.  

images

Det handlar om att skydda hela samhället mot sjukdomar vi i princip utrotat. Men tyvärr kommer dessa sjukdomar tillbaka mer och mer, just för att folk inte vaccinerar sina barn och att vi har ökat invandringen från länder där dom inte har vaccin. Det betyder att dom barnen som inte fått vaccin kan bli allvarligt sjuka. Det handlar om att skydda hela samhället! Och dom barnen som inte kan vaccinera sig på grund av sjukdom eller allergi. 

Och visst det är ett eget val att vaccinera. Men tänk om och tänk rätt! Vaccinerar man inte sitt barn så är det de barnet som blir sjukt och inte de barnet som har fått vaccinet. 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/9/d/latess.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image