FÖREBYGG RISK FÖR KVÄVNING

Läskigaste som finns.

untitled

När mina barn var under 3 år så var jag extra försiktig med viss mat. Som exempel korv och popcorn. Att sitta still är också bra när man äter. När jag var liten satte jag en sån där hård lakris  karamell i halsen. Jag svalde o svalde men ingenting hände. Paniken kom sakta. Man kan lixom inte andas genom näsan när man har ett föremål i halsen upptäckte jag då. Många tankar innan den till slut åkte ner. Läskigt var det.

Man kan göra så mycket för att undvika kvävning. Plocka undan små föremål om små barn är hemma hos en. Låt inte barn äta i bil eller cykeltur om det kommer plötsliga gupp. Popcorn är riktigt läskiga tycker jag. Vi äter typ aldrig popcorn hos hos. Den där hårda kärnan inuti är ju livsfarlig. Minsta lilla hopp eller spring så kan den hamna i luftvägarna. Omöjligt att få ut den. Obehagligt! Låt snälla bli popcorn under 3 år.

Om olyckan är framme – 5 ryggslag

  1. lägg barnet på mage i ditt knä.
  2. lägg din underarm längst barnets mage och stöd barnets huvud genom att hålla i hakan. Barnets huvud ska vara lägre en kroppen.
  3. ge med öppen handflata 5 snärtiga slag mellan barnets skulderblad.

 

5 brösttryck

  1. vänd barnet på rygg i knät och lägg det på din andra underarm. Stöd huvudet med handen. Barnets huvud ska vara lägre en kroppen.
  2. placera ditt pek- och långfinger mitt på bröstkorgen, på nedre delen av bröstbenet. Var noga med att inte placera fingrarna för långt ner, så att det hamnar på bröstbensspetsen.
  3. tryck snärtigt 5 gånger. En tredjedel av bröstkorgens djup, cirka 4 centimeter, ska tryckas ned.

 

Har man ett föremål i halsen kan man inte skrika. Man är tyst med stora ögon. Rädd och tyst. Var då uppmärksam. Alla bör gå HLR. Gå redan idag.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/9/d/latess.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image