GRÖN ELLER RÖD PAPRIKA?

Vilken tror ni är nyttigast? Om man tänker på färgen så skulle jag gissa på grön paprika. Jag googlade runt lite och hitta detta. images

Jämfört man med gröna paprikor har röda paprikor mer vitaminer och näringsämnen och innehåller antioxidanten lykopen.

Mängden karoten, en annan antioxidant, är nio gånger högre i röda paprikor. Röda paprikor har även den dubbla mängden vitamin C gentemot gröna paprikor.

Lykopen =

Lykopen är det röda färgämnet som finns i tomater och tomatprodukter som ketchup och spagettisås. Det finns också i smärre mänger i grapefrukt, guava, vattenmelon och papaya.

Studier visar att personer som äter stora mänger mat innehållande Lykopen, som kokta tomater, har en reducerad risk att få prostata-, lung- och tarmcancer.

 

Energi-  nivå Ämne Per 100 gram (17 kcal) Grön Paprika
energimatare_lag Låg C-vitaminE-vitamin B6         Antioxidant 115 milligram (153 % av RDI)0,8 milligram (8 % av RDI) 0,21 milligram (14 % av RDI)

 

Energi-  nivå Ämne Per 100 gram (27 kcal) Röd Paprika
energimatare_lag Låg C-vitamin A-vitamin E-vitamin B6 B9 – folsyra ​ ​ Antioxidant 200 milligram (267 % av RDI)660 mikrogram karotin (14 % av RDI) 3,2 milligram (32 % av RDI) 0,41 milligram (29 % av RDI) 77 mikrogram (26 % av RDI)                  ORAC-värde: 710                       
   
energimatare_lag Låg
Energi-  nivå Ämne Per 100 gram (23 kcal) Gul Paprika
energimatare_lag Låg C-vitamin E-vitamin B6 B9 – folsyra       Antioxidant 205 milligram (273 % av RDI)2,2 milligram (22 % av RDI) 0,34 milligram (24 % av RDI) 55 mikrogram (18 % av RDI)
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/9/d/latess.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image