JÄRNBRIST NU INFÖR VINTERN

imagesHVOZGNJ1Om du ofta har lätt för att bli trött och yr eller får svårt att prestera och känner dig orkeslös kan det bero på järnbrist. Kvinnor drabbas oftare än män så va vaksamma. Det kanske inte alltid är höstdepp. Det kan vara järnbrist. Jag har känt av tröttheten ett par dagar nu. Och först nu insåg jag att det är järnbrist jag har. Första tecken på järnbrist kan vara:

  • Jag känner mig trött och orkeslös
  • Jag blir yr
  • Jag blir lätt andfådd
  • Jag får hjärtklappning
  • Jag får huvudvärk
  • Jag har sus i öronen

untitled

Järnbrist är vanligt, var tredje tjej i fertil ålder har för låga nivåer av järn i blodet. Det beror först och främst på att kvinnor förlorar en hel del järn i samband med mens men också att man äter för lite järn. Så därför bör man tänka lite extra på att äta mat som innehåller järn.

Järn finns främst i inälvs- och blodmat som lever och blodpudding. Det finns även i kött, fisk ägg och vegetabiliska livsmedel som till exempel fullkornsprodukter, spenat, bananer och persikor. Var rädda om varandra där ute och ät sunt. KÄRLEK!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/9/d/latess.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

En reaktion på “JÄRNBRIST NU INFÖR VINTERN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image